АЗК WOG спільно з українською еко-компанією Blue Ocean Solutions (BOS) запустили проект з переробки кавової гущі. Тепер гуща, що залишається після приготування кави в кавомашині мережі, буде збиратися для подальшого перетворення в зручні і екологічні підстаканники. Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових трубочок для напоїв – на всіх об'єктах компанії пропонуються їх екологічний аналог.
«WOG піклується про навколишнє середовище і прагне скоротити забруднення нашої планети. А тому проект з переробки гущі для компанії – не тільки сучасне екологічне рішення по утилізації кавових відходів, а й можливість у майбутньому істотно скоротити використання пластика », – заявила директор з комунікацій WOG Олена Осипчук.
Крім кавової гущі у виробництві еко-підстаканників також використовується макулатура в співвідношенні 3 до 7. На всіх етапах виробництва від створення однорідної маси до формування, сушки і упаковки продукція BOS проходить жорсткий контроль для забезпечення найвищої якості.
Крім цього, пластикові трубочки для напоїв замінені на їх екологічний міцний аналог від Blue Ocean Solutions, для виробництва якого використовується спеціально створений папір і харчовий клей. Уся сировина, що використовується при виготовленні трубочок, має європейські сертифікати якості і безпеки. Така трубочка здатна перебувати в окропі до півтори години, не втрачаючи основних властивостей.
Також кавову гущу, яка залишається після приготування кави з кавоварки 5 АЗК міста Луцьк, WOG віддає на переробку в компанію «Пастернак», де її використовують для виготовлення органічного добрива – біогумусу.